נהיגה בשכרות – איך יוצאים מזה?

נהיגה בשכרות נחשבת לעבירה חמורה, שיכולה לסכן את חיי הנהג וגם את החיי הזולת על הכביש. למרות זאת, כל אדם המואשם בעבירה כלשהי זכאי לנסות לפעול במישורים המשפטיים על מנת להקל את עונשו הצפוי, או לבטל את האישומים נגדו. נתפסתם נוהגים בשכרות על ידי שוטר תנועה? זה מה שניתן לעשות על מנת לצאת מזה.

 

עבירת נהיגה בשכרות

החוק במדינות שונות מגדיר מאיזה כמות של אלכוהול בדם ניתן להתייחס לנהג כאל שיכור. במדינת ישראל, נהג שיש בדמו כמות של 50 מיקרוגרם אלכוהול ל-100 מיליליטר דם, ייחשב לנהג שנוהג במצב שיכור, כך שניתן יהיה להאשים אותו בנהיגה בשכרות.

ניתן לגלות את רמת האלכוהול של הנהג בדם גם באמצעות בדיקת הינשוף שמתבצעת על ידי שוטר. הבדיקה מתבצעת באמצעות נשיפה. מי שבדיקתו תעיד על הימצאות של 290 מיקרוגרם, ייחשב לנוהג בשכרות. אצל נהגים חדשים מספיקים 10 מיקרוגרם ל-100 מיליליטר בבדיקת דם או 50 מיקרוגרם בבדיקת ינשוף בכדי להיחשב שיכורים.

 

השפעות האלכוהול על הגוף

נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת עקב השפעות האלכוהול על הגוף. האלכוהול נקשר למערכת העצבים וגורם לדיכוי שלה. דיכוי מערכת העצבים למעשה הוא הפיכת הפעולות שלה לאיטיות יותר. פעולה איטית של מערכת העצבים תשפיע על המערכות והאיברים השונים בגוף.

בין היתר, יכולות תנועה, תקשורת וקואורדינציה יהפכו לאיטיות יותר מאשר מבדרך כלל. האיטיות של פעולות אלו תלויה בין היתר בכמות האלכוהול שנמצאת אצל הנהג. לכן, ברור לנו שנהג שיכור אינו יכול לנסוע על הכביש, שכן הוא יגיב בצורה איטית יותר, מה שעשוי לסכן את חייו ואת חיי הזולת.

 

מה ניתן לעשות?

במידה ונתפסתם נוהגים בשכרות, אתם יכולים להתייעץ עם עורך דין. עורכי דין תעבורה מכיר את החוק ובקיא בנהלים שעל המשטרה ובית המשפט לקיים על מנת להעניש את הלקוח שלו.

למשל, עורך דין תעבורה יכול לבחון את בדיקת האלכוהול שבוצעה ללקוח שלו. במידה ונפלו פגמים ברישום הבדיקה, עורך הדין יכול לנצל את זה לטובת הלקוח. עורך הדין ינסה להפחית סעיף אישום מהנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת אלכוהול, מה שיכול להוביל לעונש מקל יותר בצורה משמעותית.

 

עונשים שונים

מי מואשם בעבירת נהיגה בשכרות, הרישיון שלו ייפסל לפי החוק לפחות לשנתיים. במידה וזו לא הפעם הראשונה, הרישיון של הנהג ייפסל לארבע שנים לפחות. כאשר מדובר על עבירת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, עונש המינימום הוא פסילה לשלושה חודשים בלבד.

 

לקיים פקודת שוטר

חשוב מאוד לציין כי יש להישמע להוראות של שוטר. במידה ושוטר דורש מכם לעצור את נסיעתכם על מנת לבצע בדיקת ינשוף, סירוב לבדיקה יראה לפי החוק כהוכחה לכך שהנהג היה תחת השפעת אלכוהול. כמו כן, הנהג יכול להיות מואשם גם בסעיפים אחרים, במקרה של בריחה.

נהיגה בשכרות

עורכי דין לתעבורה
מה היה לנו עד כה?